Giulia Lusso
  • Stijl
  • Technologie
  • Veiligheid
  • Dynamiek
  • Wielophanging
  • Motoren
  • MODELLEN
Stijl

EXTERIEUR

100% Alfa Romeo

Dankzij zijn prachtige chrome-afwerking, belichaamt de Giulia Lusso de typisch elegante Alfa Romeo uitstraling. Zijn typisch Italiaanse vormgeving die zich kenmerkt door zuivere, ingetogen lijnen, evenwichtige proporties en juiste verhoudingen wordt bij de Giulia Lusso daarnaast benadrukt met enkele exclusieve details als met chrome afgewerkte ruiten, dubbele verchroomde uitlaateindstukken en 18-inch lichtmetalen velgen. De Giulia Lusso is ontworpen om, van bij de eerste ontmoeting, emoties los te maken.

Standaard 18" lichtmetalen velgen
Veilig: de led-achterlichten staan garant voor een goede zichtbaarheid onder alle weersomstandigheden.

INTERIEUR

De mens in het middelpunt

Het interieur van de nieuwe Giulia Lusso is vormgegeven met de bestuurder als uitgangspunt. Voorop stond een perfecte ergonomie, waarbij de technologie in dienst moet staan van het rijplezier. Alle bedieningselementen liggen perfect binnen handbereik en de instrumenten zijn gericht naar de bestuurder, zodat deze zich optimaal op het rijden kan concentreren. Exclusieve details zoals aluminium dorpellijsten en een naar wens in twee kleuren uitgevoerd dashboard met bijpassende afwerking voor de portierpanelen, versterken de premium uitstraling van het interieur.

Alfa Romeo Giulia Base Interni
De lederen zetels in de Giulia Lusso zijn verwarmd en elektrisch bedienbaar. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.
De zwarte starknop is geïntegreerd in het met leder beklede stuur.
Technologie
Technologie

INFOTAINMENT

Infotainmentsysteem van de nieuwste generatie

De nieuwe Giulia Lusso is standaard uitgerust met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie dat behalve via het 6,5-inch touchscreen in het dashboard, spraakcommando's en de toetsen op het stuurwiel, ook kan worden bediend met een intuïtieve draaiknop op de middentunnel: de Rotary Pad. Via Bluetooth® is het mogelijk een smartphone aan het systeem te koppelen voor handsfree bellen of het afspelen van eigen playlists.

8,8" infotainmentsysteem Alfa Connect (radio, MP3, Aux-in, Bluetooth) met Rotary Control
Apple CarPlay voor betere connectiviteit
7" TFT-kleurenscherm in het dashbord
Veiligheid
Veiligheid

VEILIGHEID

Superieure veiligheid

De Giulia is uitgerust met de meest geavanceerde veiligheidssystemen. Daardoor haalde de wagen 5 sterren in in de EuroNCAP-tests, met een uitzonderlijke 98% voor volwassen inzittenden – de hoogste score ooit voor een personenwagen.

Lane Departure Warning (LDW): waarschuwt de bestuurder bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook.
Forward Collision Warning (FCW): waarschuwt de bestuurder voor een frontale aanrijding en activeert zo nodig automatisch het remsysteem voor een noodstop.
Blind Spot Monitoring (BSM): maakt gebruik van twee radars in zijkanten van de achterbumper om de bestuurder met een oplichtend symbool in de buitenspiegels te waarschuwen voor de aanwezigheid van een ander voertuig of object in de dode hoek naast of achter de auto (optionele uitrusting).
Dynamiek
Dynamiek
Wielophanging

WIELOPHANGING

Innovatieve wielophanging - made by Alfa Romeo

Dankzij de toepassing van geavanceerde technologie en materialen combineert de Giulia een optimale handling met premium comfort. De wielgeometrie is geoptimaliseerd met behulp van het gepatenteerde Alfa™ Link-systeem. Het gebruik van aluminium wieldraagarmen voor zowel de voor- als achteras zorgt daarbij voor een beperking van het onafgeveerde gewicht. Het resultaat is een solide wegligging die zich uitstekend leent voor een dynamische, maar veilige rijstijl.

Voorwielophanging: dubbele wieldraagarmen met semi-virtuele fuseelijn zorgen voor 20% meer richtingsstabiliteit, betere zijwaartse grip en minder onder- en overstuur.
Achteras: het multilink-systeem met vier en een halve draagarm combineert een hoog comfortniveau en goede zijwaartse grip in bochten met een maximum aan comfort voor de achterpassagiers.
Motoren
Motoren

MOTOREN

ALFA ROMEO RIJPLEZIER

De Giulia Lusso is beschikbaar in 2 motoren: de 2.0 benzine 200 pk met 8-traps automatische versnellingsbak, of de 2.2 diesel (keuze uit 136, 160 of 190 pk), waarbij elke versie gekoppeld is aan een 8-trapsautomaat.

BENZINE

MOTOR 2.0 Benzine 200 pk 
CILINDERS 4
AANDDRIJVING achterwielaandrijving
Versnellingsbak 8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 148 (200) @ 4.500
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 330 (34) @ 1.750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 6,6
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD) 6,6-7,0
CO2-EMISSIE 153-162
MILIEUNORM EURO 6D

DIESEL

MOTOR 2.2 Diesel  136 pk 2.2 Diesel  160 pk 2.2 Diesel 190 pk
CILINDERS 4 4 4
AANDDRIJVING Achterwielaandrijving Achterwielaandrijving Achterwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat   8-traps automaat   8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 100 (136) @ 2.500 118 (160) @ 3.750 140 (190) @ 3.500
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 450 (46) @ 1.750 450 (46) @ 1.750 450 (46) @ 1.750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 9,5 8,2 7,1
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD) 4,9-5,0 4,9-5,0 4,9-5,0
CO2-EMISSIE 128-131 128-131 128-131
MILIEUNORM EURO 6D EURO 6D EURO 6D