ALFA ROMEO DESIGN
  • HET ITALIAANSE STIJLICOON
  • DE ONMISKENBARE ERFENIS
  • BETEKENISVOLLE SCHOONHEID
  • COMPROMISLOZE BENADERING
  • GERICHT OP HET HART VAN DE BESTUURDER
  • AUTO'S BOUWEN ALS KUNST
  • ONTSTAAN UIT DE VISIE VAN DROMERS

HET ITALIAANSE STIJLICOON

Sinds zijn oprichting in 1910 heeft Alfa Romeo zich steeds onderscheiden als een autosportlegende en een symbool van Italiaans vakmanschap en elegantie. De unieke combinatie van essentiële lijnen, perfecte verhoudingen en een gedurfde, dynamische inborst deden auto's ontstaan die nergens anders en door niemand anders gemaakt hadden kunnen worden. Die ongeëvenaarde benadering van design is wereldwijd een paradigma voor Italiaanse stijl geworden: terwijl anderen auto's bouwen, creëert Alfa Romeo ze.

HET ITALIAANSE STIJLICOON
DE ONMISKENBARE ERFENIS

DE ONMISKENBARE ERFENIS

De creaties van Alfa Romeo drukken steeds een puur en essentieel design uit dat vrij is van overtollige details. Elk voertuig dat ontworpen werd in de loop van de honderdjarige geschiedenis van het merk, kan dankzij enkele opvallende kenmerken in een oogopslag worden herkend. De 'trilobo' is waarschijnlijk de meest iconische voorkant in de auto-industrie. De zijkant van elke Alfa Romeo is een heldere lijn, verrijkt met knappe verhoudingen die zijn aerodynamische charme kenmerken. De achterkant is steeds gespierd en toont onmiddellijk waar het vermogen wordt losgelaten.

BETEKENISVOLLE SCHOONHEID

BETEKENISVOLLE SCHOONHEID

De stijlelementen van Alfa Romeo zijn meer dan esthetische kenmerken. De designers en ingenieurs werken samen als een uniek team om de beste oplossingen te vinden op het vlak van stijl en rijdynamiek. De uitwendige oppervlakken zijn steeds harmonieus en essentieel: elk Alfa Romeo-koetswerk is vormgegeven om een nagenoeg organische kracht uit te stralen. De voortdurende zoektocht naar gewichtsvermindering heeft ook betrekking op het extern design, doordat in grote mate lichtgewichtmaterialen worden gebruikt. Elke lijn, elke verhouding wordt ontworpen met het oog op hoogstaande aerodynamische prestaties en een ideale gewichtsbalans.

COMPROMISLOZE BENADERING

COMPROMISLOZE BENADERING

De designers van Alfa Romeo worden gedreven door een ongeëvenaarde passie voor prestaties, dynamiek en kwaliteit. Terwijl elk nieuw project een nieuwe uitdaging vormt, blijft de originele creatieve benadering ongewijzigd: Alfa Romeo heeft een unieke opvatting over de band tussen auto en bestuurder. Deze voortdurende innovatie, die steeds gericht is op een convergentiepunt van stijl en prestaties, verlegt de focus van het product naar de mens.

GERICHT OP HET HART VAN DE BESTUURDER

GERICHT OP HET HART VAN DE BESTUURDER

Aan het stuur van elke Alfa Romeo voelt de bestuurder zich steeds in het centrum van een ongeëvenaarde sensatie: hij is een essentieel onderdeel van de auto en het perfecte sluitstuk ervan. Het design van de cockpit wordt ontwikkeld rond de bestuurder, met het oog op compromisloos rijplezier. De technologie aan boord is consistent met de omgeving. De fysieke interfaces vormen de sleutel tot een unieke, sportieve ervaring: elk bedieningselement is helder en intuïtief en er is geen ruimte voor gadgets die de aandacht van de bestuurder zouden kunnen afleiden.

AUTO'S BOUWEN ALS KUNST

AUTO'S BOUWEN ALS KUNST

Alfa Romeo-design is het resultaat van een grondig begrip van de missie van het voertuig en het verlangen van de bestuurder naar een superieure ervaring aan boord. De erfenis van Alfa Romeo, de sportieve inborst en de vooruitstrevende technologie van het merk inspireren de keuze voor  kostbare en exclusieve materialen. Exclusieve ledersoorten en stoffen, echt hout en aluminium, in contrast met innovatieve oppervlakken, zorgen voor een hoogwaardig gevoel zonder weerga. De zoektocht naar gewichtsvermindering heeft ook betrekking op het interieurdesign: in de recentste creaties van Alfa Romeo is het gebruik van koolstofvezel niet enkel decoratief.

ONTSTAAN UIT DE VISIE VAN DROMERS

ONTSTAAN UIT DE VISIE VAN DROMERS

Alfa Romeo is meer dan een wagenfabriek: de auto’s van het merk zijn meer dan gewoon machines die op traditionele wijze worden gebouwd. Tussen de vele automerken neemt Alfa Romeo een bijzondere plaats in. Het is een soort obsessie, een enthousiasme. Het is een levensstijl, een verschillende benadering voor de ontwikkeling van een motorvoertuig".  De woorden van Orazio Satta Puliga, Alfa Romeo’s legendarische Head of Project, inspireren nog steeds onze visie. Naast Alfa Romeo's eigen Centro Stile, werken de grootste Italiaanse designers en carrosseriebouwers al decennialang samen met het Merk: Mario Boano, Marcello Gandini, Franco Scaglione, Ercole Spada, Pininfarina, Bertone, Giugiaro, Zagato, Touring Superleggera en vele anderen.