NIEUWE ALFA ROMEO TONALE : LA METAMORFOSI BEGINT

 

Alfa Romeo onthult de gloednieuwe Tonale, het model dat de metamorfose van het merk aankondigt. Terwijl hij trouw blijft aan het DNA van het nobele Italiaanse sportmerk sinds 1910, vindt er een radicale evolutie plaats die een nieuw tijdperk van connectiviteit en elektrificatie inluidt.

Onberispelijk Italiaans design, in overeenstemming met het oorspronkelijke concept, toptechnologie, software- en elektrificatiesystemen die werden gecreëerd in lijn met het DNA van het merk, een wereld van innoverende en klantgerichte diensten.

 

Het uiteindelijke ontwerp van de Tonale is buitengewoon trouw gebleven aan de conceptauto waaruit hij is afgeleid, dankzij het opmerkelijke werk dat in het Centro Stile Alfa Romeo is verricht.

De Alfa Romeo Tonale richt zich tot een jong, dynamisch en modern clientèle en biedt een onderscheidend, sensueel en vooruitstrevend design met nieuwe stijlkenmerken die een referentie zullen blijven in de ontwikkeling van het Alfa Romeo-gamma: de velgen met 5 gaten, het "telescopische" dashboard, het driespaaks sportstuur en de gewelfde koplampen. Zijn compacte afmetingen - een lengte van 4,53 meter, een breedte van 1,84 meter en een hoogte van 1,6 meter - omarmen de uniciteit van het Italiaanse design en de originele, eigentijdse stijl die typisch is voor Alfa Romeo, in een synthese van een prestigieus erfgoed en een blik op de toekomst.

Het interieur is geïnspireerd op Alfa Romeo's racegeschiedenis en is sterk gericht op de bestuurder, met eenvoudige toegang tot alle bedieningselementen voor een veilige en ongeëvenaarde rijervaring.

 

State-of-the-art elektrificatie: unieke en exclusieve technische oplossingen van Alfa Romeo om zijn DNA te versterken. Het Alfa Romeo-paradigma: elektrificatie staat ten dienste van het merk en zijn DNA, met als missie de sportiviteit van de 21e eeuw opnieuw uit te vinden. Twee niveaus van elektrificatie - Hybrid en Plug-in Hybrid Q4, ontwikkeld door Alfa Romeo om de beste prestaties in zijn klasse te garanderen.

In de Hybrid versie biedt Alfa Romeo een echte geëlektrificeerde rijervaring: exclusief, het gloednieuwe 48-volt Hybrid aandrijfsysteem, specifiek voor Alfa Romeo, dat de wielen kan aandrijven zelfs wanneer de interne verbrandingsmotor is uitgeschakeld.

 

De Tonale is een referentie in het segment op het vlak van rijdynamiek. Hij biedt een onberispelijk dynamisch gedrag waardig aan dat van een sportwagen, zoals blijkt uit de beste gewichtsverdeling en de meest directe besturing in zijn segment (13,6), en het feit dat hij het enige model in zijn klasse is dat is uitgerust met het geïntegreerde remsysteem (IBS) en met vaste aluminium schakelpaddles. De toepassing van vaste Brembo-remklauwen, met zelfgeventileerde vierzuigerremschijven vooraan en massieve remschijven achteraan, draagt bij tot de verbeterde remprestaties. De Tonale maakt gebruik van het volledig onafhankelijke MacPherson veersysteem met Frequency Selective Damping (FSD) dempers. En om zijn uitstekende rijeigenschappen nog te verbeteren, zelfs op oppervlakken met weinig grip, biedt de nieuwe Tonale twee aandrijfoplossingen: Q4 vierwielaandrijving in de e-Q4 plug-in hybride versie, en voorwielaandrijving in de hybride en dieselversies.

 

Alfa Romeo interpreteert het gebruik van software en connectiviteit om de ervaring van de bestuurder te optimaliseren. De Tonale is daarom uitgerust met de meest geavanceerde technologieën om een geconnecteerde en comfortabele rijervaring te garanderen, met behoud van het typische rijplezier van een Alfa Romeo.

Standaard is de Tonale uitgerust met een volledig nieuw, geïntegreerd infotainmentsysteem. Met een aanpasbaar Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met Over-the-Air (OTA) updates, biedt het ook altijd up-to-date content, functies en diensten.

Het systeem heeft een 12,3" volledig digitaal display, de 10,25" touchscreen head-unit en een soepele en geavanceerde multitasking interface, zodat u alles binnen handbereik hebt zonder uw aandacht van de weg te halen. Met 22,5" zijn de twee grote TFT-schermen de beste in hun klasse in dit segment.

 

Bovendien, presenteert als wereldprimeur de Tonale de technologie van de niet-fungibele token (NFT), een echte innovatie in de automobielsector. Alfa Romeo is de eerste autofabrikant die een auto koppelt aan een digitaal certificaat van NFT. De technologie is gebaseerd op het concept van een "blockchain-kaart", een vertrouwelijk en onveranderlijk register van de belangrijkste fasen in het leven van een individueel voertuig.

 

Ook de technologie staat ten dienste van veiligheid en comfort: autonoom rijden op niveau 2, met nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) die handelen volgens de Alfa Romeo-filosofie. Ook hier staat de software in dienst van het DNA van het merk, met de focus op de bestuurder.

 

De bestellingen beginnen in de eerste helft van 2022 met de exclusieve lanceringsaanbieding "EDIZIONE SPECIALE".