NIEUWE GIULIA GTA

Een herboren legende.


LIMITED EDITION.
TIJDLOZE PRESTATIES

GTA is het legendarische letterwoord dat in 1965 ontstond voor Giulia Gran Turismo Alleggerita, letterlijk "lichtere Gran Turismo", een speciaal getunede versie van de Giulia Sprint GT gebouwd door Autodelta. Om de 110e verjaardag van Alfa Romeo te vieren, gebruikten we hetzelfde recept – we voegden kracht toe en verlaagden het gewicht – om de beste Alfa Romeo-rijervaring ooit te bieden, in een gelimiteerd aantal wagens.

Wenst u meer informatie? Neem contact op met de speciale Alfa Romeo-klantenservice Alfa Top Care Service op 00800 2532 0000.

DE OORSPRONG

ELKE DAG EEN OVERWINNING
MET DE WAGEN VOOR ELKE DAG

De Giulia GTA oogstte onmiddellijk succes in wedstrijden, waardoor hij tot het collectieve geheugen behoort als onbetwiste winnaar onder de sportwagens van de “Biscione”. Hij won drie opeenvolgende edities van de "Challenge Europeo Marche", tientallen nationale kampioenschappen en honderden afzonderlijke races in elk deel van de wereld. De manier waarop deze Alfa Romeo een boost gaf aan het imago van het hele gamma, was ook indrukwekkend: de Giulia Sprint GTA drukte de claim "Een overwinning per dag in je wagen voor elke dag" perfect uit.

GTA ET GTAm :
TWEE GEZICHTEN VAN EEN MYTHE

De nieuwste evolutie van de GTA krijgt vorm in twee verschillende modellen, geïnspireerd door dezelfde spirit van durf en aangedreven door uitstekende technologie.

NIEUWE GIULIA GTA

De nieuwe Giulia GTA, een 5-zitter gericht op rijden op de weg, vertegenwoordigt een nieuw niveau van de sportieve spirit van Alfa Romeo, dankzij de Giulia Quadrifoglio-frontsplitter, Sauber aerokit-zijskirts & verbeterde achterspoiler en 20” lichtgewicht gesmede wielen met enkele moer. Het sportgevoel wordt nog intenser binnenin met een volledig met Alcantara bekleed interieur en Sparco-stoelen met carbonschelp. Met de homologatie van de achterbank voor 3 passagiers is er bovendien nog extra ruimte om de opwinding te delen en te genieten van het onmiskenbare geluid van de Akrapovič titanium uitlaat met koolstofvezeluiteinden.

NIEUWE GIULIA GTAm

Prestaties en een uniek design komen samen in de nieuwe Giulia GTAm, de ultieme combinatie van schoonheid en functie volgens Alfa Romeo. Deze op het circuit gerichte tweezitter belichaamt het race-DNA van de Biscione, dankzij de verhoogde en verstelbare frontsplitter en achterste aerovleugel die kan worden aangepast in 4 weerstandsposities, met een tijdloze stijl gericht op het behouden van functionaliteit. De Supercar-sensatie verwacht u ook in het interieur, met zijn monocoque Sabelt-sportstoelen van koolstofvezel met gekleurd 6-puntsharnas voorin en een volledig met Alcantara bekleed achterschot met rolbeugel.

GEDREVEN OM TE PRESTEREN

De motor van de nieuwe Giulia GTA- en GTAm is een verbeterde versie van de Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor met 540 pk, wat leidt tot een best-in-class vermogen van 187 pk/l.

Aangezien ze zijn afgeleid van onze ultramoderne performance-sedan, belichaamt ook de mechanica van de nieuwe Giulia GTA en nieuwe Giulia GTAm het hoogste niveau van Alfa Romeo-engineering met het oog op kracht.

Dankzij het gebruik van ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en composieten, behalen beide modellen uitstekende resultaten op het vlak van de vermogen-gewichtsverhouding. De Giulia GTAm is tot 100 kg lichter geworden dan de Giulia Quadrifoglio MY21.

EXPERIENCE PACK
EEN PREMIUM AANKOOPERVARING

Klanten die een nieuwe Giulia GTA en GTAm kopen, krijgen een speciaal ervaringspakket met:

- Een gepersonaliseerde GTA open-face Bell-helm, ontworpen door Centro Stile Alfa Romeo voor GTA;

- Een bijpassende Goodlwool wagenhoes die past bij de carrosseriekleur

- Een gepersonaliseerde Carbon Sleutelhouder

- Een op maat gemaakte GTA Alpinestars overall kit, speciaal ontworpen voor Alfa Romeo voor GTAm.

Alle klanten zullen ook een speciale eendaagse rijcursus volgen bij Accademia di Guida Alfa Romeo.

ALFA CONNECT SERVICES
ALTIJD VERBONDEN

De nieuwe "Giulia GTA en GTAm" beschikken allebei over Mopar Connected Services om u op elk moment verbonden te houden met uw voertuig.

<span style="color:white;">&nbsp</span>

Ontdek ze

Afbeeldingen zijn alleen ter illustratie.
Leveringen vanaf september 2021.
Brandstofverbruik Giulia GTA/GTAm (l/100 km): 10,8;
CO2-uitstoot (g/km): 244.
Waarden worden bepaald op basis van de WLTP-testprocedure, bijgewerkt op 28-04-2021 en weergegeven voor vergelijkingsdoeleinden.